Oostenrijk Flag

De Oostenrijkse Ambassade in Den Haag

Nederland Flag

Oostenrijkse Diplomatieke Missie in Nederland. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Oostenrijkse Ambassade in Den Haag. De ambassade is niet de enige Oostenrijkse diplomatieke missie in Nederland. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Oostenrijk in Nederland.

De Oostenrijkse Ambassade in Nederland
Austrian Embassy in The Hague, the Netherlands Van Alkemadelaan 342 2597 AS S-Gravenhage Netherlands

Telefoonnummer:

(+31) 70 324 5470

Faxnummer:

(+31) 70 328 2066

Email:

den-haag-ob@bmeia.gv.at

Website:

www.bmeia.gv.at/denhaag

Ambassadeur:

Dr Werner Druml

Openingstijden:

De Ambassade van Oostenrijk in Den Haag is een bilaterale missie in Nederland en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Oostenrijkse belangen in Nederland.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Oostenrijkse Ambassade in Den Haag staat onder leiding van Dr Werner Druml - Ambassadeur van Oostenrijk in Nederland en is bereikbaar per telefoon (+31) 70 324 5470 of email den-haag-ob@bmeia.gv.at

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Oostenrijkse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Oostenrijk in Den Haag vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Oostenrijkse Consulaten in Nederland

Ver verwijderd van de Oostenrijkse Ambassade in Den Haag? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Oostenrijkse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Oostenrijkse consulaat in Nederland om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Oostenrijk in Nederland op een rijtje gezet: Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Maastricht en Rotterdam

Zoek een hotel in de buurt van de Oostenrijkse Ambassade in Den Haag - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Den Haag of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Oostenrijkse ambassade.

Reisverzekering voor Nederland en Oostenrijk - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Oostenrijk. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Oostenrijk.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Nederland of Oostenrijk kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Oostenrijk in Den Haag verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Nederland die van plan zijn om Oostenrijk te bezoeken evenals aan Oostenrijkse burgers die in Nederland wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Oostenrijkse Ambassade in Den Haag uit het behandelen van aanvragen van Oostenrijkse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Oostenrijkse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Oostenrijkse Ambassade in Den Haag via telefoon (+31) 70 324 5470 of per email den-haag-ob@bmeia.gv.atNuttige Links