Oostenrijk Flag

De Oostenrijkse Ambassade in Rome

Italië Flag

Oostenrijkse Diplomatieke Missie in Italië. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Oostenrijkse Ambassade in Rome. De ambassade is niet de enige Oostenrijkse diplomatieke missie in Italië. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Oostenrijk in Italië.

De Oostenrijkse Ambassade in Italië
Austrian Embassy in Rome, Italy Via G. Pergolesi 3 I-00198 Roma Italy

Telefoonnummer:

(+39) 06 844 014-1

Faxnummer:

(+39) 06 854 32 86

Email:

rom-ob@bmaa.gv.at

Website:

www.aussenministerium.at/rom

Ambassadeur:

Dr Christian Berlakovits

Openingstijden:

De Ambassade van Oostenrijk in Rome is een bilaterale missie in Italië en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Oostenrijkse belangen in Italië.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Oostenrijkse Ambassade in Rome staat onder leiding van Dr Christian Berlakovits - Ambassadeur van Oostenrijk in Italië en is bereikbaar per telefoon (+39) 06 844 014-1 of email rom-ob@bmaa.gv.at

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Oostenrijkse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Oostenrijk in Rome vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Oostenrijkse Consulaten in Italië

Ver verwijderd van de Oostenrijkse Ambassade in Rome? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Oostenrijkse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Oostenrijkse consulaat in Italië om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Oostenrijk in Italië op een rijtje gezet: Bari, Bologna, Cagliari, Florence, Genoa, Milaan, Napels, Palermo, Trieste, Turin, Venice en Verona

Zoek een hotel in de buurt van de Oostenrijkse Ambassade in Rome - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Rome of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Oostenrijkse ambassade.

Reisverzekering voor Italië en Oostenrijk - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Oostenrijk. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Oostenrijk.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Italië of Oostenrijk kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Oostenrijk in Rome verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Italië die van plan zijn om Oostenrijk te bezoeken evenals aan Oostenrijkse burgers die in Italië wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Oostenrijkse Ambassade in Rome uit het behandelen van aanvragen van Oostenrijkse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Oostenrijkse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Oostenrijkse Ambassade in Rome via telefoon (+39) 06 844 014-1 of per email rom-ob@bmaa.gv.atNuttige Links