Suriname Flag

De Surinaamse Ambassade in Den Haag

Nederland Flag

Surinaamse Diplomatieke Missie in Nederland. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Surinaamse Ambassade in Den Haag. De ambassade is niet de enige Surinaamse diplomatieke missie in Nederland. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Suriname in Nederland.

De Surinaamse Ambassade in Nederland
Surinamese Embassy in The Hague, the Netherlands - Alexander Gogelweg 2 - 2517 JH The Hague - Netherlands

Telefoonnummer:

(+31) 70 - 365 08 44

Faxnummer:

(+31) 70 - 361 74 45

Email:

secretariaat@ambassadesuriname.nl

Website:

www.ambassadesuriname.nl

Ambassadeur:

Lucretia P. Redan, Charge dAffaires

Openingstijden:

09:00-13:00 and 14:00-17:00

De Ambassade van Suriname in Den Haag is een bilaterale missie in Nederland en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Surinaamse belangen in Nederland.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Surinaamse Ambassade in Den Haag staat onder leiding van Lucretia P. Redan, Charge dAffaires van Suriname in Nederland en is bereikbaar per telefoon (+31) 70 - 365 08 44 of email secretariaat@ambassadesuriname.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Surinaamse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Suriname in Den Haag vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Surinaamse Consulaten in Nederland

Ver verwijderd van de Surinaamse Ambassade in Den Haag? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Surinaamse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Surinaamse consulaat in Nederland om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Suriname in Nederland op een rijtje gezet: Amsterdam en Breda

Zoek een hotel in de buurt van de Surinaamse Ambassade in Den Haag - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Den Haag of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Surinaamse ambassade.

Reisverzekering voor Nederland en Suriname - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Suriname. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Suriname.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Nederland of Suriname kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Suriname in Den Haag verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Nederland die van plan zijn om Suriname te bezoeken evenals aan Surinaamse burgers die in Nederland wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Surinaamse Ambassade in Den Haag uit het behandelen van aanvragen van Surinaamse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Surinaamse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Surinaamse Ambassade in Den Haag via telefoon (+31) 70 - 365 08 44 of per email secretariaat@ambassadesuriname.nlNuttige Links