Noorwegen Flag

De Noorse Ambassade in Den Haag

Nederland Flag

Noorse Diplomatieke Missie in Nederland. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Noorse Ambassade in Den Haag. De ambassade is niet de enige Noorse diplomatieke missie in Nederland. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Noorwegen in Nederland.

De Noorse Ambassade in Nederland
Norwegian Embassy in The Hague, the Netherlands - Eisenhowerlaan 77 J - 2517 KK Den Haag - Netherlands

Telefoonnummer:

(+31) 70 311 7611

Faxnummer:

(+31) 70 365 9630

Email:

emb.hague@mfa.no

Website:

www.norway.no/netherlands

Ambassadeur:

Martin Sørby

Openingstijden:

De Ambassade van Noorwegen in Den Haag is een bilaterale missie in Nederland en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Noorse belangen in Nederland.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Noorse Ambassade in Den Haag staat onder leiding van Martin Sørby - Ambassadeur van Noorwegen in Nederland en is bereikbaar per telefoon (+31) 70 311 7611 of email emb.hague@mfa.no

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Noorse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Noorwegen in Den Haag vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Noorse Consulaten in Nederland

Ver verwijderd van de Noorse Ambassade in Den Haag? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Noorse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Noorse consulaat in Nederland om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Noorwegen in Nederland op een rijtje gezet: Amsterdam, Groningen en Rotterdam

Zoek een hotel in de buurt van de Noorse Ambassade in Den Haag - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Den Haag of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Noorse ambassade.

Reisverzekering voor Nederland en Noorwegen - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Noorwegen. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Noorwegen.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Nederland of Noorwegen kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Noorwegen in Den Haag verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Nederland die van plan zijn om Noorwegen te bezoeken evenals aan Noorse burgers die in Nederland wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Noorse Ambassade in Den Haag uit het behandelen van aanvragen van Noorse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Noorse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Noorse Ambassade in Den Haag via telefoon (+31) 70 311 7611 of per email emb.hague@mfa.noNuttige Links