Luxemburg Flag

De Luxemburgse Ambassade in Den Haag

Nederland Flag

Luxemburgse Diplomatieke Missie in Nederland. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Luxemburgse Ambassade in Den Haag. De ambassade is niet de enige Luxemburgse diplomatieke missie in Nederland. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Luxemburg in Nederland.

De Luxemburgse Ambassade in Nederland
Luxembourg Embassy in The Hague, Nassaulaan 8, 2514 JS The Hague, Netherlands

Telefoonnummer:

(+31) (70) 360 75 16

Faxnummer:

(+31) (70) 346 20 00

Email:

lahaye.amb@mae.etat.lu

Website:

lahaye.mae.lu

Ambassadeur:

Mr. Pierre-Louis Lorenz

Openingstijden:

De Ambassade van Luxemburg in Den Haag is een bilaterale missie in Nederland en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Luxemburgse belangen in Nederland.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Luxemburgse Ambassade in Den Haag staat onder leiding van Mr. Pierre-Louis Lorenz - Ambassadeur van Luxemburg in Nederland en is bereikbaar per telefoon (+31) (70) 360 75 16 of email lahaye.amb@mae.etat.lu

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Luxemburgse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Luxemburg in Den Haag vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Luxemburgse Consulaten in Nederland

Ver verwijderd van de Luxemburgse Ambassade in Den Haag? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Luxemburgse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Luxemburgse consulaat in Nederland om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Luxemburg in Nederland op een rijtje gezet: Amsterdam, Maastricht, Rotterdam en Zwolle

Zoek een hotel in de buurt van de Luxemburgse Ambassade in Den Haag - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Den Haag of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Luxemburgse ambassade.

Reisverzekering voor Nederland en Luxemburg - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Luxemburg. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Luxemburg.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Nederland of Luxemburg kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Luxemburg in Den Haag verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Nederland die van plan zijn om Luxemburg te bezoeken evenals aan Luxemburgse burgers die in Nederland wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Luxemburgse Ambassade in Den Haag uit het behandelen van aanvragen van Luxemburgse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Luxemburgse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Luxemburgse Ambassade in Den Haag via telefoon (+31) (70) 360 75 16 of per email lahaye.amb@mae.etat.luNuttige Links