Spanje Flag

De Spaanse Ambassade in Den Haag

Nederland Flag

Spaanse Diplomatieke Missie in Nederland. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Spaanse Ambassade in Den Haag. De ambassade is niet de enige Spaanse diplomatieke missie in Nederland. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Spanje in Nederland.

De Spaanse Ambassade in Nederland
Spanish Embassy in The Hague, the Netherlands - Lange Voorhout 50 - 2514 EG Den Haag - Netherlands - NO CONSULAR SERVICES - Please contact the consulate in Amsterdam

Telefoonnummer:

(+31) 70 302 4999

Faxnummer:

(+31) 70 361 7959

Email:

emb.lahaya@maec.es

Website:

www.exteriores.gob.es/embajadas/lahaya

Ambassadeur:

Maria Jesus Alonso Jimenez

Openingstijden:

NO CONSULAR SERVICES - Please contact the consulate in Amsterdam

De Ambassade van Spanje in Den Haag is een bilaterale missie in Nederland en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Spaanse belangen in Nederland.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Spaanse Ambassade in Den Haag staat onder leiding van Maria Jesus Alonso Jimenez - Ambassadeur van Spanje in Nederland en is bereikbaar per telefoon (+31) 70 302 4999 of email emb.lahaya@maec.es

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Spaanse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Spanje in Den Haag vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Spaanse Consulaten in Nederland

Ver verwijderd van de Spaanse Ambassade in Den Haag? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Spaanse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Spaanse consulaat in Nederland om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Spanje in Nederland op een rijtje gezet: Amsterdam, Maastricht en Rotterdam

Zoek een hotel in de buurt van de Spaanse Ambassade in Den Haag - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Den Haag of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Spaanse ambassade.

Reisverzekering voor Nederland en Spanje - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Spanje. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Spanje.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Nederland of Spanje kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Spanje in Den Haag verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Nederland die van plan zijn om Spanje te bezoeken evenals aan Spaanse burgers die in Nederland wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Spaanse Ambassade in Den Haag uit het behandelen van aanvragen van Spaanse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Spaanse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Spaanse Ambassade in Den Haag via telefoon (+31) 70 302 4999 of per email emb.lahaya@maec.esNuttige Links