Zweden Flag

De Zweedse Ambassade in Den Haag

Nederland Flag

Zweedse Diplomatieke Missie in Nederland. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Zweedse Ambassade in Den Haag. De ambassade is niet de enige Zweedse diplomatieke missie in Nederland. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Zweden in Nederland.

De Zweedse Ambassade in Nederland
Swedish Embassy in The Hague, the Netherlands - Jan Willem Frisolaan 3 - 2517 JS S-Gravenhage - Netherlands

Telefoonnummer:

(+31) (70) 412 02 00

Faxnummer:

(+31) (70) 412 02 11

Email:

ambassaden.haag@gov.se

Website:

www.swedenabroad.se/haag

Ambassadeur:

Annika Markovic

Openingstijden:

De Ambassade van Zweden in Den Haag is een bilaterale missie in Nederland en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Zweedse belangen in Nederland.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Zweedse Ambassade in Den Haag staat onder leiding van Annika Markovic - Ambassadeur van Zweden in Nederland en is bereikbaar per telefoon (+31) (70) 412 02 00 of email ambassaden.haag@gov.se

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Zweedse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Zweden in Den Haag vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Zweedse Consulaten in Nederland

Ver verwijderd van de Zweedse Ambassade in Den Haag? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Zweedse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Zweedse consulaat in Nederland om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Zweden in Nederland op een rijtje gezet: Amsterdam, Groningen en Rotterdam

Zoek een hotel in de buurt van de Zweedse Ambassade in Den Haag - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Den Haag of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Zweedse ambassade.

Reisverzekering voor Nederland en Zweden - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Zweden. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Zweden.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Nederland of Zweden kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Zweden in Den Haag verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Nederland die van plan zijn om Zweden te bezoeken evenals aan Zweedse burgers die in Nederland wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Zweedse Ambassade in Den Haag uit het behandelen van aanvragen van Zweedse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Zweedse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Zweedse Ambassade in Den Haag via telefoon (+31) (70) 412 02 00 of per email ambassaden.haag@gov.seNuttige Links