Griekenland Flag

De Griekse Ambassade in Den Haag

Nederland Flag

Griekse Diplomatieke Missie in Nederland. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Griekse Ambassade in Den Haag. De ambassade is niet de enige Griekse diplomatieke missie in Nederland. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Griekenland in Nederland.

De Griekse Ambassade in Nederland
Greek Embassy in The Hague, the Netherlands Amaliastraat 1 2514 JC S-Gravenhage Netherlands

Telefoonnummer:

(+31) 70 363 8700

Faxnummer:

(+31) 70 356 3040

Email:

gremb.hag@mfa.gr

Website:

www.greekembassy.nl

Ambassadeur:

Mr John Economides

Openingstijden:

De Ambassade van Griekenland in Den Haag is een bilaterale missie in Nederland en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Griekse belangen in Nederland.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Griekse Ambassade in Den Haag staat onder leiding van Mr John Economides - Ambassadeur van Griekenland in Nederland en is bereikbaar per telefoon (+31) 70 363 8700 of email gremb.hag@mfa.gr

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Griekse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Griekenland in Den Haag vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Griekse Consulaten in Nederland

Ver verwijderd van de Griekse Ambassade in Den Haag? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Griekse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Griekse consulaat in Nederland om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Griekenland in Nederland op een rijtje gezet: (Er is geen consulaat beschikbaar in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Griekse Ambassade in Den Haag - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Den Haag of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Griekse ambassade.

Reisverzekering voor Nederland en Griekenland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Griekenland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Griekenland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Nederland of Griekenland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Griekenland in Den Haag verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Nederland die van plan zijn om Griekenland te bezoeken evenals aan Griekse burgers die in Nederland wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Griekse Ambassade in Den Haag uit het behandelen van aanvragen van Griekse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Griekse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Griekse Ambassade in Den Haag via telefoon (+31) 70 363 8700 of per email gremb.hag@mfa.grNuttige Links