Ierland Flag

De Ierse Ambassade in Den Haag

Nederland Flag

Ierse Diplomatieke Missie in Nederland. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Ierse Ambassade in Den Haag. De ambassade is niet de enige Ierse diplomatieke missie in Nederland. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Ierland in Nederland.

De Ierse Ambassade in Nederland
Irish Embassy in The Hague, the Netherlands Scheveningseweg 112 2584 AE S-Gravenhage Netherlands

Telefoonnummer:

(+31) 70 363 09 93 / 4

Faxnummer:

(+31) 70 361 7604

Email:

thehagueembassy@dfa.ie

Website:

www.embassyofireland.nl

Ambassadeur:

Mary Whelan

Openingstijden:

De Ambassade van Ierland in Den Haag is een bilaterale missie in Nederland en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Ierse belangen in Nederland.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Ierse Ambassade in Den Haag staat onder leiding van Mary Whelan - Ambassadeur van Ierland in Nederland en is bereikbaar per telefoon (+31) 70 363 09 93 / 4 of email thehagueembassy@dfa.ie

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Ierse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Ierland in Den Haag vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Ierse Consulaten in Nederland

Ver verwijderd van de Ierse Ambassade in Den Haag? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Ierse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Ierse consulaat in Nederland om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Ierland in Nederland op een rijtje gezet: (Er is geen consulaat beschikbaar in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Ierse Ambassade in Den Haag - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Den Haag of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Ierse ambassade.

Reisverzekering voor Nederland en Ierland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Ierland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Ierland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Nederland of Ierland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Ierland in Den Haag verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Nederland die van plan zijn om Ierland te bezoeken evenals aan Ierse burgers die in Nederland wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Ierse Ambassade in Den Haag uit het behandelen van aanvragen van Ierse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Ierse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Ierse Ambassade in Den Haag via telefoon (+31) 70 363 09 93 / 4 of per email thehagueembassy@dfa.ieNuttige Links