Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Harare

Zimbabwe Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Zimbabwe. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Harare. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Zimbabwe. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Zimbabwe.

De Nederlandse Ambassade in Zimbabwe
Embassy of the Kingdom of the Netherlands in Harare, Zimbabwe - 2 Arden Road - Newlands - Harare - Zimbabwe

Telefoonnummer:

(+263) 4-776 701
Consular contact: (+263) 4 77 67 01

Faxnummer:

(+263) 4 776 700

Email:

har@minbuza.nl

Website:

www.netherlandsworldwide.nl/countries/zimbabwe

Ambassadeur:

Mrs. G.A.A. Sneller

Openingstijden:

Mon to Thu: 8.00 - 17.00 hours, Fri: 8.00 - 14.00.
Consular Department Mon to Fri: 8.00 - 11.00.

De Ambassade van Nederland in Harare is een bilaterale missie in Zimbabwe en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Zimbabwe.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Harare staat onder leiding van Mrs. G.A.A. Sneller - Ambassadeur van Nederland in Zimbabwe en is bereikbaar per telefoon (+263) 4-776 701
Consular contact: (+263) 4 77 67 01 of email har@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Nederland in Harare vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Zimbabwe

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Harare? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Zimbabwe om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Zimbabwe op een rijtje gezet: (Er is geen consulaat beschikbaar in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Harare - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Harare of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Zimbabwe en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Zimbabwe of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Harare verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Zimbabwe die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Zimbabwe wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Harare uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Harare via telefoon (+263) 4-776 701
Consular contact: (+263) 4 77 67 01 of per email har@minbuza.nlNuttige Links