Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Belgrado

Servië Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Servië. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Belgrado. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Servië. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Servië.

De Nederlandse Ambassade in Servië
Netherlands Embassy in Belgrade, Serbia - Milentija Popovica 5b (6th floor) - 11070 New Belgrade - Serbia

Telefoonnummer:

(+381) 11 20 23 900

Faxnummer:

(+381) 11 20 23 999

Email:

bel@minbuza.nl

Website:

netherlandsworldwide.nl/countries/serbia

Ambassadeur:

Henk van den Dool

Openingstijden:

By appointment

De Ambassade van Nederland in Belgrado is een bilaterale missie in Servië en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Servië.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Belgrado staat onder leiding van Henk van den Dool - Ambassadeur van Nederland in Servië en is bereikbaar per telefoon (+381) 11 20 23 900 of email bel@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Nederland in Belgrado vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Servië

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Belgrado? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Servië om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Servië op een rijtje gezet: (Er is geen consulaat beschikbaar in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Belgrado - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Belgrado of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Servië en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Servië of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Belgrado verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Servië die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Servië wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Belgrado uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Belgrado via telefoon (+381) 11 20 23 900 of per email bel@minbuza.nlNuttige Links