Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Sanaa

Jemen Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Jemen. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Sanaa. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Jemen. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Jemen.

De Nederlandse Ambassade in Jemen
Netherlands Embassy in Sanaa, Yemen Off 14th of October Road Near Al Qimma Model School Hadda Sanaa Yemen

Telefoonnummer:

(+967) 1-421 800

Faxnummer:

(+967) 1-417 280

Email:

saa@minbuza.nl

Website:

www.netherlandsworldwide.nl/countries/yemen/about-us/embassy-in-sanaa

Ambassadeur:

Mrs L. M. Cuelenaere

Openingstijden:

Please check official website

De Ambassade van Nederland in Sanaa is een bilaterale missie in Jemen en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Jemen.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Sanaa staat onder leiding van Mrs L. M. Cuelenaere - Ambassadeur van Nederland in Jemen en is bereikbaar per telefoon (+967) 1-421 800 of email saa@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Nederland in Sanaa vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Jemen

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Sanaa? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Jemen om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Jemen op een rijtje gezet: (Er is geen consulaat beschikbaar in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Sanaa - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Sanaa of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Jemen en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Jemen of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Sanaa verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Jemen die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Jemen wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Sanaa uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Sanaa via telefoon (+967) 1-421 800 of per email saa@minbuza.nlNuttige Links