Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Paramaribo

Suriname Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Suriname. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Paramaribo. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Suriname. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Suriname.

De Nederlandse Ambassade in Suriname
Netherlands Embassy in Paramaribo, Suriname Van Roseveltkade 5 Postbus 1877 Paramaribo Suriname

Telefoonnummer:

(+597) 477 211

Faxnummer:

(+597) 477 792

Email:

prm@minbuza.nl

Website:

www.netherlandsandyou.nl/your-country-and-the-netherlands/suriname

Ambassadeur:

Mr. Henk J.W. Soeters

Openingstijden:

Monday-Friday 07:30-16:00

De Ambassade van Nederland in Paramaribo is een bilaterale missie in Suriname en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Suriname.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Paramaribo staat onder leiding van Mr. Henk J.W. Soeters - Ambassadeur van Nederland in Suriname en is bereikbaar per telefoon (+597) 477 211 of email prm@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Nederland in Paramaribo vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Suriname

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Paramaribo? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Suriname om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Suriname op een rijtje gezet: (Er is geen consulaat beschikbaar in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Paramaribo - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Paramaribo of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Suriname en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Suriname of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Paramaribo verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Suriname die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Suriname wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Paramaribo uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Paramaribo via telefoon (+597) 477 211 of per email prm@minbuza.nlNuttige Links