Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Colombo

Sri Lanka Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Sri Lanka. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Colombo. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Sri Lanka. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Sri Lanka.

De Nederlandse Ambassade in Sri Lanka
Netherlands Embassy in Colombo, Sri Lanka 25 Torrington Avenue Colombo-7 Sri Lanka

Telefoonnummer:

(+94) 11-2596914

Faxnummer:

(+94) 11-2502855

Email:

nethemb@sri.lanka.net

Website:

www.netherlandsandyou.nl/your-country-and-the-netherlands/sri-lanka

Ambassadeur:

Drs. Mrs. S.Th. Blankhart

Openingstijden:

Monday-Friday 08:30-16:00

De Ambassade van Nederland in Colombo is een bilaterale missie in Sri Lanka en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Sri Lanka.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Colombo staat onder leiding van Drs. Mrs. S.Th. Blankhart - Ambassadeur van Nederland in Sri Lanka en is bereikbaar per telefoon (+94) 11-2596914 of email nethemb@sri.lanka.net

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Nederland in Colombo vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Sri Lanka

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Colombo? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Sri Lanka om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Sri Lanka op een rijtje gezet: (Er is geen consulaat beschikbaar in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Colombo - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Colombo of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Sri Lanka en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Sri Lanka of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Colombo verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Sri Lanka die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Sri Lanka wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Colombo uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Colombo via telefoon (+94) 11-2596914 of per email nethemb@sri.lanka.netNuttige Links