Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Ljubljana

Slovenië Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Slovenië. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Ljubljana. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Slovenië. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Slovenië.

De Nederlandse Ambassade in Slovenië
Netherlands Embassy in Ljubljana, Slovenia - Palaca Kapitelj - Poljanski nasip 6, 1e floor - 1000 Ljubljana - Slovenia

Telefoonnummer:

(+386) 1-420 14 60

Faxnummer:

(+386) 1-420 14 70

Email:

lju@minbuza.nl

Website:

netherlandsandyou.nl/your-country-and-the-netherlands/slovenia

Ambassadeur:

Johannes Obed Verboom

Openingstijden:

Please check official website

De Ambassade van Nederland in Ljubljana is een bilaterale missie in Slovenië en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Slovenië.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Ljubljana staat onder leiding van Johannes Obed Verboom - Ambassadeur van Nederland in Slovenië en is bereikbaar per telefoon (+386) 1-420 14 60 of email lju@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Nederland in Ljubljana vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Slovenië

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Ljubljana? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Slovenië om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Slovenië op een rijtje gezet: (Er is geen consulaat beschikbaar in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Ljubljana - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Ljubljana of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Slovenië en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Slovenië of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Ljubljana verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Slovenië die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Slovenië wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Ljubljana uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Ljubljana via telefoon (+386) 1-420 14 60 of per email lju@minbuza.nlNuttige Links