Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Bratislava

Slowakije Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Slowakije. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Bratislava. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Slowakije. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Slowakije.

De Nederlandse Ambassade in Slowakije
Netherlands Embassy in Bratislava, Slovakia Frana Krala 5 811 05 Bratislava Slovakia

Telefoonnummer:

(+421) 2-5262 5081 (+421) 2-5262 5091

Faxnummer:

(+421) 2-5249 1075

Email:

btl@minbuza.nl

Website:

www.netherlandsworldwide.nl/countries/slovakia

Ambassadeur:

Mrs Daphne Bergsma

Openingstijden:

Please check official website

De Ambassade van Nederland in Bratislava is een bilaterale missie in Slowakije en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Slowakije.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Bratislava staat onder leiding van Mrs Daphne Bergsma - Ambassadeur van Nederland in Slowakije en is bereikbaar per telefoon (+421) 2-5262 5081 (+421) 2-5262 5091 of email btl@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Nederland in Bratislava vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Slowakije

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Bratislava? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Slowakije om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Slowakije op een rijtje gezet: Presov

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Bratislava - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Bratislava of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Slowakije en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Slowakije of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Bratislava verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Slowakije die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Slowakije wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Bratislava uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Bratislava via telefoon (+421) 2-5262 5081 (+421) 2-5262 5091 of per email btl@minbuza.nlNuttige Links