Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Dakar

Senegal Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Senegal. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Dakar. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Senegal. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Senegal.

De Nederlandse Ambassade in Senegal
Netherlands Embassy in Dakar, Senegal 37, Rue Kleber Boite Postale 3262 Dakar Senegal

Telefoonnummer:

(+221) 33-849 03 60

Faxnummer:

(+221) 33-821 70 84

Email:

dak@minbuza.nl

Website:

www.netherlandsworldwide.nl/countries/senegal

Ambassadeur:

Pieter Jan Kleiweg de Zwaan

Openingstijden:

Please check official website

De Ambassade van Nederland in Dakar is een bilaterale missie in Senegal en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Senegal.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Dakar staat onder leiding van Pieter Jan Kleiweg de Zwaan - Ambassadeur van Nederland in Senegal en is bereikbaar per telefoon (+221) 33-849 03 60 of email dak@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Nederland in Dakar vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Senegal

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Dakar? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Senegal om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Senegal op een rijtje gezet: (Er is geen consulaat beschikbaar in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Dakar - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Dakar of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Senegal en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Senegal of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Dakar verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Senegal die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Senegal wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Dakar uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Dakar via telefoon (+221) 33-849 03 60 of per email dak@minbuza.nlNuttige Links