Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Riyadh

Saoedi Arabië Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Saoedi Arabië. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Riyadh. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Saoedi Arabië. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Saoedi Arabië.

De Nederlandse Ambassade in Saoedi Arabië
Netherlands Embassy in Riyadh, Saudi Arabia Abdullah Hizaf Asehmi Street Diplomatic Quarter P.O. Box 94307 Riyadh 11693 Saudi Arabia

Telefoonnummer:

(+966) 1-488 0011

Faxnummer:

(+966) 1-488 0544

Email:

riy@minbuza.nl

Website:

www.netherlandsworldwide.nl/countries/saudi-arabia

Ambassadeur:

R.G. (Ron) Strikker

Openingstijden:

Please check official website

De Ambassade van Nederland in Riyadh is een bilaterale missie in Saoedi Arabië en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Saoedi Arabië.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Riyadh staat onder leiding van R.G. (Ron) Strikker - Ambassadeur van Nederland in Saoedi Arabië en is bereikbaar per telefoon (+966) 1-488 0011 of email riy@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Nederland in Riyadh vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Saoedi Arabië

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Riyadh? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Saoedi Arabië om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Saoedi Arabië op een rijtje gezet: (Er is geen consulaat beschikbaar in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Riyadh - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Riyadh of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Saoedi Arabië en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Saoedi Arabië of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Riyadh verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Saoedi Arabië die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Saoedi Arabië wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Riyadh uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Riyadh via telefoon (+966) 1-488 0011 of per email riy@minbuza.nlNuttige Links