Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Muscat

Oman Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Oman. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Muscat. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Oman. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Oman.

De Nederlandse Ambassade in Oman
Netherlands Embassy in Muscat, Oman Way 3017, Villa 1366, Shatti Al Qurum P.O. Box 3302, Ruwi 112 Muscat Oman

Telefoonnummer:

(+968) 24 603 706 (+968) 24 603 719

Faxnummer:

(+968) 24 603 778

Email:

mus@minbuza.nl mus-ca@minbuza.nl

Website:

www.netherlandsworldwide.nl/countries/oman

Ambassadeur:

Mr Stefan van Wersch

Openingstijden:

Please check official website

De Ambassade van Nederland in Muscat is een bilaterale missie in Oman en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Oman.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Muscat staat onder leiding van Mr Stefan van Wersch - Ambassadeur van Nederland in Oman en is bereikbaar per telefoon (+968) 24 603 706 (+968) 24 603 719 of email mus@minbuza.nl mus-ca@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Nederland in Muscat vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Oman

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Muscat? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Oman om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Oman op een rijtje gezet: (Er is geen consulaat beschikbaar in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Muscat - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Muscat of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Oman en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Oman of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Muscat verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Oman die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Oman wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Muscat uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Muscat via telefoon (+968) 24 603 706 (+968) 24 603 719 of per email mus@minbuza.nl mus-ca@minbuza.nlNuttige Links