Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Abuja

Nigeria Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Nigeria. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Abuja. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Nigeria. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Nigeria.

De Nederlandse Ambassade in Nigeria
Netherlands Embassy in Abuja, Nigeria EU Common Embassy Complex 21st Crescent off Constitution Avenue Abuja Nigeria

Telefoonnummer:

(+234) 9-461 1200

Faxnummer:

(+234) 9-461 2532

Email:

abj@minbuza.nl

Website:

www.netherlandsworldwide.nl

Ambassadeur:

Bert J. Ronhaar

Openingstijden:

Please check official website

De Ambassade van Nederland in Abuja is een bilaterale missie in Nigeria en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Nigeria.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Abuja staat onder leiding van Bert J. Ronhaar - Ambassadeur van Nederland in Nigeria en is bereikbaar per telefoon (+234) 9-461 1200 of email abj@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Nederland in Abuja vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Nigeria

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Abuja? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Nigeria om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Nigeria op een rijtje gezet: Lagos

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Abuja - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Abuja of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Nigeria en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Nigeria of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Abuja verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Nigeria die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Nigeria wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Abuja uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Abuja via telefoon (+234) 9-461 1200 of per email abj@minbuza.nlNuttige Links