Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Skopje

Macedonië Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Macedonië. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Skopje. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Macedonië. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Macedonië.

De Nederlandse Ambassade in Macedonië
Netherlands Embassy in Skopje, Macedonia Leninova 69-71 1000 Skopje Macedonia

Telefoonnummer:

(+389) 2-310 9250

Faxnummer:

(+389) 2-312 9309

Email:

sko@minbuza.nl

Website:

www.netherlandsworldwide.nl

Ambassadeur:

Mrs Maria Henriette Schuurman

Openingstijden:

Please check official website

De Ambassade van Nederland in Skopje is een bilaterale missie in Macedonië en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Macedonië.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Skopje staat onder leiding van Mrs Maria Henriette Schuurman - Ambassadeur van Nederland in Macedonië en is bereikbaar per telefoon (+389) 2-310 9250 of email sko@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Nederland in Skopje vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Macedonië

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Skopje? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Macedonië om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Macedonië op een rijtje gezet: (Er is geen consulaat beschikbaar in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Skopje - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Skopje of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Macedonië en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Macedonië of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Skopje verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Macedonië die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Macedonië wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Skopje uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Skopje via telefoon (+389) 2-310 9250 of per email sko@minbuza.nlNuttige Links