Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Vilnius

Litouwen Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Litouwen. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Vilnius. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Litouwen. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Litouwen.

De Nederlandse Ambassade in Litouwen
Netherlands Embassy in Vilnius, Lithuania T. Kosciuskos g. 36 01100 Vilnius Lithuania

Telefoonnummer:

(+370) 5 210 46 20

Faxnummer:

(+370) 5 269 00 73

Email:

Website:

www.netherlandsandyou.nl/your-country-and-the-netherlands/lithuania

Ambassadeur:

Mr Kornelis Willem Spaans

Openingstijden:

Mon-Thu: 08.30-12.30 and 13.30-17.30 Fri: 08.30-12.30 and 13.30-16.15

De Ambassade van Nederland in Vilnius is een bilaterale missie in Litouwen en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Litouwen.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Vilnius staat onder leiding van Mr Kornelis Willem Spaans - Ambassadeur van Nederland in Litouwen en is bereikbaar per telefoon (+370) 5 210 46 20 of email

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Nederland in Vilnius vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Litouwen

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Vilnius? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Litouwen om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Litouwen op een rijtje gezet: (Er is geen consulaat beschikbaar in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Vilnius - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Vilnius of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Litouwen en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Litouwen of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Vilnius verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Litouwen die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Litouwen wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Vilnius uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Vilnius via telefoon (+370) 5 210 46 20 of per emailNuttige Links