Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Tripoli

LibiŽ Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in LibiŽ. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Tripoli. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in LibiŽ. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in LibiŽ.

De Nederlandse Ambassade in LibiŽ
Netherlands Embassy in Tripoli, Libya Sciara Gelal Bayar 20, Dahra P. O. Box 3801 Tripoli Libya

Telefoonnummer:

(+218) 21-444 1549 / 1550

Faxnummer:

(+218) 21-444 0386

Email:

tri@minbuza.nl

Website:

www.netherlandsandyou.nl/your-country-and-the-netherlands/libya

Ambassadeur:

G. P. M. H. Steeghs

Openingstijden:

Please check official website

De Ambassade van Nederland in Tripoli is een bilaterale missie in LibiŽ en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in LibiŽ.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Tripoli staat onder leiding van G. P. M. H. Steeghs - Ambassadeur van Nederland in LibiŽ en is bereikbaar per telefoon (+218) 21-444 1549 / 1550 of email tri@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiŽle website van de Ambassade van Nederland in Tripoli vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in LibiŽ

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Tripoli? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in LibiŽ om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in LibiŽ op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Tripoli - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Tripoli of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor LibiŽ en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor LibiŽ of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Tripoli verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in LibiŽ die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in LibiŽ wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Tripoli uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Tripoli via telefoon (+218) 21-444 1549 / 1550 of per email tri@minbuza.nlNuttige Links