Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Beiroet

Libanon Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Libanon. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Beiroet. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Libanon. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Libanon.

De Nederlandse Ambassade in Libanon
Netherlands Embassy in Beirut, Lebanon The Netherlands Tower Avenue Charles Malek Beirut, Achrafieh 2073-0802 Lebanon

Telefoonnummer:

(+961) 1-211150

Faxnummer:

(+961) 1-211173

Email:

bei@minbuza.nl

Website:

/www.netherlandsworldwide.nl/countries/lebanon

Ambassadeur:

Mr Hero E.G. de Boer

Openingstijden:

Please check official website

De Ambassade van Nederland in Beiroet is een bilaterale missie in Libanon en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Libanon.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Beiroet staat onder leiding van Mr Hero E.G. de Boer - Ambassadeur van Nederland in Libanon en is bereikbaar per telefoon (+961) 1-211150 of email bei@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Nederland in Beiroet vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Libanon

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Beiroet? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Libanon om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Libanon op een rijtje gezet: (Er is geen consulaat beschikbaar in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Beiroet - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Beiroet of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Libanon en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Libanon of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Beiroet verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Libanon die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Libanon wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Beiroet uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Beiroet via telefoon (+961) 1-211150 of per email bei@minbuza.nlNuttige Links