Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Riga

Letland Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Letland. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Riga. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Letland. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Letland.

De Nederlandse Ambassade in Letland
Netherlands Embassy in Riga, Latvia Torna Iela 4-1A Jacobs Barracks 2nd floor 1050 Riga Latvia

Telefoonnummer:

(+371) 673 261 47

Faxnummer:

(+371) 673 261 51

Email:

rig@minbuza.nl

Website:

www.netherlandsworldwide.nl/countries/latvia

Ambassadeur:

Mr Hendrik Gerrit Cornelis van den Dool

Openingstijden:

Please check official website

De Ambassade van Nederland in Riga is een bilaterale missie in Letland en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Letland.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Riga staat onder leiding van Mr Hendrik Gerrit Cornelis van den Dool - Ambassadeur van Nederland in Letland en is bereikbaar per telefoon (+371) 673 261 47 of email rig@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Nederland in Riga vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Letland

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Riga? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Letland om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Letland op een rijtje gezet: (Er is geen consulaat beschikbaar in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Riga - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Riga of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Letland en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Letland of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Riga verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Letland die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Letland wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Riga uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Riga via telefoon (+371) 673 261 47 of per email rig@minbuza.nlNuttige Links