Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Koeweit City

Koeweit Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Koeweit. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Koeweit City. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Koeweit. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Koeweit.

De Nederlandse Ambassade in Koeweit
Netherlands Embassy in Kuwait City, Kuwait Jabriya Area 9 Street 1 Plot 40 A House 76 P.O. Box 21822 13079 Safat Kuwait City Kuwait

Telefoonnummer:

(+965) 2 5312653/51 (+965) 2 5312650

Faxnummer:

(+965) 2 5326334

Email:

kwe@minbuza.nl

Website:

www.netherlandsworldwide.nl/countries/kuwait

Ambassadeur:

dr. C.G.J. van Honk

Openingstijden:

Saturday-Wednesday 08:00-15:00

De Ambassade van Nederland in Koeweit City is een bilaterale missie in Koeweit en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Koeweit.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Koeweit City staat onder leiding van dr. C.G.J. van Honk - Ambassadeur van Nederland in Koeweit en is bereikbaar per telefoon (+965) 2 5312653/51 (+965) 2 5312650 of email kwe@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Nederland in Koeweit City vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Koeweit

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Koeweit City? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Koeweit om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Koeweit op een rijtje gezet: (Er is geen consulaat beschikbaar in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Koeweit City - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Koeweit City of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Koeweit en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Koeweit of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Koeweit City verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Koeweit die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Koeweit wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Koeweit City uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Koeweit City via telefoon (+965) 2 5312653/51 (+965) 2 5312650 of per email kwe@minbuza.nlNuttige Links