Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Seoul

Zuid Korea Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Zuid Korea. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Seoul. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Zuid Korea. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Zuid Korea.

De Nederlandse Ambassade in Zuid Korea
Netherlands Embassy in Seoul, Korea (Republic) 10th Floor Jeongdong Building 15-5 Jeong-dong, Jung-gu Seoul 100-784 Korea (Republic)

Telefoonnummer:

(+82) 2-311-8600

Faxnummer:

(+82) 2-311-8650

Email:

seo@minbuza.nl

Website:

www.netherlandsworldwide.nl

Ambassadeur:

Mr Paul A. Menkveld

Openingstijden:

Please check official website

De Ambassade van Nederland in Seoul is een bilaterale missie in Zuid Korea en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Zuid Korea.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Seoul staat onder leiding van Mr Paul A. Menkveld - Ambassadeur van Nederland in Zuid Korea en is bereikbaar per telefoon (+82) 2-311-8600 of email seo@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Nederland in Seoul vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Zuid Korea

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Seoul? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Zuid Korea om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Zuid Korea op een rijtje gezet: (Er is geen consulaat beschikbaar in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Seoul - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Seoul of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Zuid Korea en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Zuid Korea of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Seoul verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Zuid Korea die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Zuid Korea wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Seoul uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Seoul via telefoon (+82) 2-311-8600 of per email seo@minbuza.nlNuttige Links