Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Amman

Jordanië Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Jordanië. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Amman. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Jordanië. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Jordanië.

De Nederlandse Ambassade in Jordanië
Netherlands Embassy in Amman, Jordan 22, Ibrahim Ayoub Street Alico Building, fourth Circle P.O. Box 941361 11194 Amman Jordan

Telefoonnummer:

(+962) 6-5902200/2222

Faxnummer:

(+962) 6-5930214/5930161

Email:

nlgovamm@index.com.jo

Website:

www.netherlandsandyou.nl/your-country-and-the-netherlands/jordan

Ambassadeur:

H.G. Scheltema

Openingstijden:

Sunday-Thursday 08.00-15.00 (office) Sunday-Thursday 09.00-12.00 (visa)

De Ambassade van Nederland in Amman is een bilaterale missie in Jordanië en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Jordanië.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Amman staat onder leiding van H.G. Scheltema - Ambassadeur van Nederland in Jordanië en is bereikbaar per telefoon (+962) 6-5902200/2222 of email nlgovamm@index.com.jo

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Nederland in Amman vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Jordanië

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Amman? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Jordanië om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Jordanië op een rijtje gezet: (Er is geen consulaat beschikbaar in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Amman - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Amman of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Jordanië en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Jordanië of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Amman verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Jordanië die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Jordanië wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Amman uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Amman via telefoon (+962) 6-5902200/2222 of per email nlgovamm@index.com.joNuttige Links