Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Teheran

Iran Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Iran. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Teheran. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Iran. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Iran.

De Nederlandse Ambassade in Iran
Netherlands Embassy in Tehran, Iran No. 7 Sonbol Farmanieh Tehran Iran

Telefoonnummer:

(+98) 21 2366 0000

Faxnummer:

(+98) 21 2366 0190

Email:

teh@minbuza.nl

Website:

www.netherlandsworldwide.nl/countries/iran

Ambassadeur:

Cees J. Kole

Openingstijden:

Please check official website

De Ambassade van Nederland in Teheran is een bilaterale missie in Iran en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Iran.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Teheran staat onder leiding van Cees J. Kole - Ambassadeur van Nederland in Iran en is bereikbaar per telefoon (+98) 21 2366 0000 of email teh@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Nederland in Teheran vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Iran

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Teheran? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Iran om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Iran op een rijtje gezet: (Er is geen consulaat beschikbaar in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Teheran - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Teheran of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Iran en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Iran of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Teheran verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Iran die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Iran wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Teheran uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Teheran via telefoon (+98) 21 2366 0000 of per email teh@minbuza.nlNuttige Links