Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Boedapest

Hongarije Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Hongarije. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Boedapest. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Hongarije. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Hongarije.

De Nederlandse Ambassade in Hongarije
Netherlands Embassy in Budapest, Hungary Foge utca 5-7 (2e district) P.O. Box 56 1388 Budapest Hungary

Telefoonnummer:

(+36) 1-3366300

Faxnummer:

(+36) 1-3265978

Email:

bdp@minbuza.nl

Website:

www.netherlandsworldwide.nl

Ambassadeur:

F.P.R. van Nouhuys

Openingstijden:

Please check official website

De Ambassade van Nederland in Boedapest is een bilaterale missie in Hongarije en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Hongarije.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Boedapest staat onder leiding van F.P.R. van Nouhuys - Ambassadeur van Nederland in Hongarije en is bereikbaar per telefoon (+36) 1-3366300 of email bdp@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Nederland in Boedapest vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Hongarije

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Boedapest? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Hongarije om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Hongarije op een rijtje gezet: (Er is geen consulaat beschikbaar in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Boedapest - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Boedapest of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Hongarije en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Hongarije of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Boedapest verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Hongarije die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Hongarije wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Boedapest uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Boedapest via telefoon (+36) 1-3366300 of per email bdp@minbuza.nlNuttige Links