Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Accra

Ghana Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Ghana. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Accra. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Ghana. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Ghana.

De Nederlandse Ambassade in Ghana
Netherlands Embassy in Accra, Ghana 89 Liberation Road Ako Adjei Interchange Accra Ghana

Telefoonnummer:

(+233) 30 221 4350

Faxnummer:

(+233) 30 277 3655

Email:

acc@minbuza.nl

Website:

www.netherlandsandyou.nl/your-country-and-the-netherlands/ghana

Ambassadeur:

Mr Gerard Duijfjes

Openingstijden:

Please check official website

De Ambassade van Nederland in Accra is een bilaterale missie in Ghana en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Ghana.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Accra staat onder leiding van Mr Gerard Duijfjes - Ambassadeur van Nederland in Ghana en is bereikbaar per telefoon (+233) 30 221 4350 of email acc@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Nederland in Accra vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Ghana

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Accra? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Ghana om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Ghana op een rijtje gezet: (Er is geen consulaat beschikbaar in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Accra - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Accra of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Ghana en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Ghana of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Accra verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Ghana die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Ghana wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Accra uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Accra via telefoon (+233) 30 221 4350 of per email acc@minbuza.nlNuttige Links