Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Addis Abeba

Ethiopië Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Ethiopië. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Addis Abeba. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Ethiopië. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Ethiopië.

De Nederlandse Ambassade in Ethiopië
Netherlands Embassy in Addis Ababa, Ethiopia Old Airport Zone Kifle Ketema - Lideta Kebele 02/03 Addis Ababa Ethiopia

Telefoonnummer:

(+251) 113 711 100 (+251) 911 513 658

Faxnummer:

(+251) 113 711 577

Email:

add@minbuza.nl

Website:

www.netherlandsworldwide.nl/countries/ethiopia

Ambassadeur:

Mr Hans Blankenberg

Openingstijden:

Please check official website

De Ambassade van Nederland in Addis Abeba is een bilaterale missie in Ethiopië en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Ethiopië.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Addis Abeba staat onder leiding van Mr Hans Blankenberg - Ambassadeur van Nederland in Ethiopië en is bereikbaar per telefoon (+251) 113 711 100 (+251) 911 513 658 of email add@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Nederland in Addis Abeba vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Ethiopië

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Addis Abeba? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Ethiopië om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Ethiopië op een rijtje gezet: (Er is geen consulaat beschikbaar in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Addis Abeba - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Addis Abeba of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Ethiopië en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Ethiopië of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Addis Abeba verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Ethiopië die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Ethiopië wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Addis Abeba uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Addis Abeba via telefoon (+251) 113 711 100 (+251) 911 513 658 of per email add@minbuza.nlNuttige Links