Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Praag

TsjechiŽ Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in TsjechiŽ. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Praag. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in TsjechiŽ. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in TsjechiŽ.

De Nederlandse Ambassade in TsjechiŽ
Netherlands Embassy in Prague, the Czech Republic Gotthardska 6 / 27 Bubenec 160 00 Praag 6 Bubenec Czech Republic

Telefoonnummer:

(+420) 233 015 200

Faxnummer:

(+420) 233 015 255

Email:

pra@minbuza.nl

Website:

www.netherlandsworldwide.nl/countries/czech-republic

Ambassadeur:

Mr Jan Cornelis Henneman

Openingstijden:

Please check official website

De Ambassade van Nederland in Praag is een bilaterale missie in TsjechiŽ en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in TsjechiŽ.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Praag staat onder leiding van Mr Jan Cornelis Henneman - Ambassadeur van Nederland in TsjechiŽ en is bereikbaar per telefoon (+420) 233 015 200 of email pra@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiŽle website van de Ambassade van Nederland in Praag vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in TsjechiŽ

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Praag? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in TsjechiŽ om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in TsjechiŽ op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Praag - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Praag of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor TsjechiŽ en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor TsjechiŽ of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Praag verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in TsjechiŽ die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in TsjechiŽ wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Praag uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Praag via telefoon (+420) 233 015 200 of per email pra@minbuza.nlNuttige Links