Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Havana

Cuba Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Cuba. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Havana. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Cuba. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Cuba.

De Nederlandse Ambassade in Cuba
Netherlands Embassy in Havana, Cuba Calle 8, No 307 Entre 3ra y 5ta Ave Miramar Apartado 2282 Havana Cuba

Telefoonnummer:

(+53) 7-2042511

Faxnummer:

(+53) 7-2042059

Email:

hav@minbuza.nl

Website:

www.netherlandsworldwide.nl/countries/cuba

Ambassadeur:

drs. W. Wildeboer

Openingstijden:

Monday-Friday 08:00-16:00

De Ambassade van Nederland in Havana is een bilaterale missie in Cuba en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Cuba.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Havana staat onder leiding van drs. W. Wildeboer - Ambassadeur van Nederland in Cuba en is bereikbaar per telefoon (+53) 7-2042511 of email hav@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Nederland in Havana vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Cuba

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Havana? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Cuba om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Cuba op een rijtje gezet: (Er is geen consulaat beschikbaar in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Havana - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Havana of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Cuba en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Cuba of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Havana verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Cuba die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Cuba wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Havana uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Havana via telefoon (+53) 7-2042511 of per email hav@minbuza.nlNuttige Links