Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in San Jose

Costa Rica Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Costa Rica. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in San Jose. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Costa Rica. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Costa Rica.

De Nederlandse Ambassade in Costa Rica
Netherlands Embassy in San Jose, Costa Rica - Oficentro Ejecutivo La Sabana - (detros de la Contraloroa) - Tercer Edificio , Tercer Piso, Sabana Sur - Apartado 10,285 - 1000 San Jose Costa Rica

Telefoonnummer:

(+506) 296-1490

Faxnummer:

(+506) 296-2933

Email:

sjo@minbuza.nl

Website:

www.nederlandwereldwijd.nl/landen/costa-rica/

Ambassadeur:

Mr P.D. Hof

Openingstijden:

Monday-Thursday 08:00-17:00 / Friday 08:00-12:30

De Ambassade van Nederland in San Jose is een bilaterale missie in Costa Rica en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Costa Rica.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in San Jose staat onder leiding van Mr P.D. Hof - Ambassadeur van Nederland in Costa Rica en is bereikbaar per telefoon (+506) 296-1490 of email sjo@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiŽle website van de Ambassade van Nederland in San Jose vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Costa Rica

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in San Jose? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Costa Rica om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Costa Rica op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in San Jose - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in San Jose of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Costa Rica en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Costa Rica of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in San Jose verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Costa Rica die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Costa Rica wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in San Jose uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in San Jose via telefoon (+506) 296-1490 of per email sjo@minbuza.nlNuttige Links