Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Bujumbura

Burundi Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Burundi. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Bujumbura. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Burundi. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Burundi.

De Nederlandse Ambassade in Burundi
Netherlands Embassy Office in Bujumbura, Burundi Old East Building Place de Independance B. P. 265 Bujumbura Burundi

Telefoonnummer:

(+257) 2225-2055 (+257) 2225-9694

Faxnummer:

(+257) 2225-2054

Email:

buj@minbuza.nl

Website:

www.netherlandsworldwide.nl/countries/burundi

Ambassadeur:

Cees Roels, Charge dAffaires a.i.

Openingstijden:

Please check official website

De Ambassade van Nederland in Bujumbura is een bilaterale missie in Burundi en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Burundi.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Bujumbura staat onder leiding van Cees Roels, Charge dAffaires a.i. van Nederland in Burundi en is bereikbaar per telefoon (+257) 2225-2055 (+257) 2225-9694 of email buj@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Nederland in Bujumbura vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Burundi

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Bujumbura? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Burundi om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Burundi op een rijtje gezet: (Er is geen consulaat beschikbaar in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Bujumbura - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Bujumbura of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Burundi en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Burundi of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Bujumbura verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Burundi die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Burundi wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Bujumbura uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Bujumbura via telefoon (+257) 2225-2055 (+257) 2225-9694 of per email buj@minbuza.nlNuttige Links