Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Sofia

Bulgarije Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Bulgarije. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Sofia. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Bulgarije. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Bulgarije.

De Nederlandse Ambassade in Bulgarije
Netherlands Embassy in Sofia, Bulgaria Oborishte Street 15 Sofia-1000 Bulgaria

Telefoonnummer:

(+359) 2-816 0300

Faxnummer:

(+359) 2-816 0301

Email:

sof@minbuza.nl

Website:

www.netherlandsworldwide.nl/countries/bulgaria

Ambassadeur:

Mr Karel van Kesteren

Openingstijden:

Please check official website

De Ambassade van Nederland in Sofia is een bilaterale missie in Bulgarije en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Bulgarije.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Sofia staat onder leiding van Mr Karel van Kesteren - Ambassadeur van Nederland in Bulgarije en is bereikbaar per telefoon (+359) 2-816 0300 of email sof@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Nederland in Sofia vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Bulgarije

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Sofia? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Bulgarije om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Bulgarije op een rijtje gezet: (Er is geen consulaat beschikbaar in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Sofia - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Sofia of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Bulgarije en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Bulgarije of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Sofia verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Bulgarije die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Bulgarije wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Sofia uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Sofia via telefoon (+359) 2-816 0300 of per email sof@minbuza.nlNuttige Links