Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Sarajevo

BosniŽ en Herzegovina Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in BosniŽ en Herzegovina. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Sarajevo. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in BosniŽ en Herzegovina. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in BosniŽ en Herzegovina.

De Nederlandse Ambassade in BosniŽ en Herzegovina
Netherlands Embassy in Sarajevo, Bosnia and Herzegovina Grbavicka ulica 4 Sarajevo Bosnia and Herzegovina

Telefoonnummer:

(+387) 33 562 600

Faxnummer:

(+387) 33 223 413

Email:

sar@minbuza.nl

Website:

www.netherlandsandyou.nl/your-country-and-the-netherlands/bosnia-and-herzegovina

Ambassadeur:

Mr Sweder Ernest Joan Marie baron van Voorst ot Voorst

Openingstijden:

Please check official website

De Ambassade van Nederland in Sarajevo is een bilaterale missie in BosniŽ en Herzegovina en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in BosniŽ en Herzegovina.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Sarajevo staat onder leiding van Mr Sweder Ernest Joan Marie baron van Voorst ot Voorst - Ambassadeur van Nederland in BosniŽ en Herzegovina en is bereikbaar per telefoon (+387) 33 562 600 of email sar@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiŽle website van de Ambassade van Nederland in Sarajevo vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in BosniŽ en Herzegovina

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Sarajevo? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in BosniŽ en Herzegovina om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in BosniŽ en Herzegovina op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Sarajevo - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Sarajevo of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor BosniŽ en Herzegovina en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor BosniŽ en Herzegovina of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Sarajevo verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in BosniŽ en Herzegovina die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in BosniŽ en Herzegovina wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Sarajevo uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Sarajevo via telefoon (+387) 33 562 600 of per email sar@minbuza.nlNuttige Links