Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Cotonou

Benin Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Benin. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Cotonou. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Benin. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Benin.

De Nederlandse Ambassade in Benin
Netherlands Embassy in Cotonou, Benin Avenue Pape Jean Paul II Rue 364 Cotonou Benin

Telefoonnummer:

(+229) 21 300 439

Faxnummer:

(+229) 21 304 150

Email:

cot@minbuza.nl

Website:

www.netherlandsandyou.nl/your-country-and-the-netherlands/benin/about-us/netherlands-embassy-in-cotonou

Ambassadeur:

Wouter Plomp

Openingstijden:

Mon-Thu: 08.30-17.00 Fri: 08.30-12.00

De Ambassade van Nederland in Cotonou is een bilaterale missie in Benin en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Benin.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Cotonou staat onder leiding van Wouter Plomp - Ambassadeur van Nederland in Benin en is bereikbaar per telefoon (+229) 21 300 439 of email cot@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Nederland in Cotonou vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Benin

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Cotonou? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Benin om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Benin op een rijtje gezet: (Er is geen consulaat beschikbaar in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Cotonou - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Cotonou of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Benin en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Benin of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Cotonou verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Benin die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Benin wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Cotonou uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Cotonou via telefoon (+229) 21 300 439 of per email cot@minbuza.nlNuttige Links