Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Buenos Aires

Argentinië Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Argentinië. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Buenos Aires. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Argentinië. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Argentinië.

De Nederlandse Ambassade in Argentinië
Netherlands Embassy in Buenos Aires, Argentina Puerto Madero, Edificio Porteoo II Olga Cossenttinie 831 - Piso 3 y 4 C1107BVA - Buenos Aires Argentina

Telefoonnummer:

(+54) 11-4338-0050

Faxnummer:

(+54) 11-4338-0060 (+54) 11-4338-0070

Email:

bue@minbuza.nl

Website:

www.nederlandwereldwijd.nl/landen/argentinie

Ambassadeur:

Mr. Robert Jan van Houtum

Openingstijden:

Please visit official website

De Ambassade van Nederland in Buenos Aires is een bilaterale missie in Argentinië en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Argentinië.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Buenos Aires staat onder leiding van Mr. Robert Jan van Houtum - Ambassadeur van Nederland in Argentinië en is bereikbaar per telefoon (+54) 11-4338-0050 of email bue@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Nederland in Buenos Aires vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Argentinië

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Buenos Aires? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Argentinië om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Argentinië op een rijtje gezet: Cordoba, Mendoza, Rosario en Tres Arroyos

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Buenos Aires - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Buenos Aires of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Argentinië en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Argentinië of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Buenos Aires verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Argentinië die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Argentinië wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Buenos Aires uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Buenos Aires via telefoon (+54) 11-4338-0050 of per email bue@minbuza.nlNuttige Links