Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Luanda

Angola Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Angola. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Luanda. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Angola. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Angola.

De Nederlandse Ambassade in Angola
Embassy of the Netherlands in Luanda, Angola - Empr. Comandante Gika - Edificio Garden Towers - Torre B - Piso 8 - Travessa Ho Chi Minh - Bairro Alvalade - Angola

Telefoonnummer:

(+244) 222 325 636

Faxnummer:

(+244) 222 325 832

Email:

lua@minbuza.nl

Website:

www.nederlandwereldwijd.nl/landen/angola

Ambassadeur:

Jan Alderliesten - Charge d Affaires

Openingstijden:

Please visit official website

De Ambassade van Nederland in Luanda is een bilaterale missie in Angola en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Angola.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Luanda staat onder leiding van Jan Alderliesten - Charge d Affaires van Nederland in Angola en is bereikbaar per telefoon (+244) 222 325 636 of email lua@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Nederland in Luanda vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Angola

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Luanda? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Angola om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Angola op een rijtje gezet: (Er is geen consulaat beschikbaar in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Luanda - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Luanda of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Angola en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Angola of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Luanda verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Angola die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Angola wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Luanda uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Luanda via telefoon (+244) 222 325 636 of per email lua@minbuza.nlNuttige Links