Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Algiers

Algerije Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Algerije. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Algiers. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Algerije. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Algerije.

De Nederlandse Ambassade in Algerije
Netherlands Embassy in Algiers, Algeria 23/27, Chemin Cheikh Bachir El-Ibrahimi Boite Postale 72 El-Biar 16030 Algiers Algeria

Telefoonnummer:

(+213) 21-922 828

Faxnummer:

(+213) 21-922 829

Email:

alg@minbuza.nl

Website:

www.nederlandwereldwijd.nl/landen/algerije

Ambassadeur:

Mr Frans Bijvoet

Openingstijden:

Please visit official website

De Ambassade van Nederland in Algiers is een bilaterale missie in Algerije en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Algerije.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Algiers staat onder leiding van Mr Frans Bijvoet - Ambassadeur van Nederland in Algerije en is bereikbaar per telefoon (+213) 21-922 828 of email alg@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Nederland in Algiers vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Algerije

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Algiers? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Algerije om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Algerije op een rijtje gezet: (Er is geen consulaat beschikbaar in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Algiers - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Algiers of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Algerije en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Algerije of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Algiers verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Algerije die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Algerije wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Algiers uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Algiers via telefoon (+213) 21-922 828 of per email alg@minbuza.nlNuttige Links