Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Tirana

Albanië Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Albanië. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Tirana. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Albanië. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Albanië.

De Nederlandse Ambassade in Albanië
Netherlands Embassy in Tirana, Albania - Rruga Asim Zeneli nr. 10 - Tirana - Albania

Telefoonnummer:

(+355) 4-224 0828

Faxnummer:

(+355) 4-223 2723

Email:

tir@minbuza.nl

Website:

www.netherlandsworldwide.nl/countries/albania

Ambassadeur:

Dewi van de Weerd

Openingstijden:

Please visit official website

De Ambassade van Nederland in Tirana is een bilaterale missie in Albanië en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Albanië.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Tirana staat onder leiding van Dewi van de Weerd - Ambassadeur van Nederland in Albanië en is bereikbaar per telefoon (+355) 4-224 0828 of email tir@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Nederland in Tirana vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Albanië

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Tirana? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Albanië om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Albanië op een rijtje gezet: (Er is geen consulaat beschikbaar in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Tirana - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Tirana of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Albanië en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Albanië of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Tirana verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Albanië die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Albanië wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Tirana uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Tirana via telefoon (+355) 4-224 0828 of per email tir@minbuza.nlNuttige Links