Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Kampala

Uganda Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Uganda. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Kampala. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Uganda. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Uganda.

De Nederlandse Ambassade in Uganda
Netherlands Embassy in Kampala, Uganda - Rwenzori Courts, 4th Floor - plot nr. 2, Nakasero Road - P.O. Box 7728 - Kampala - Uganda

Telefoonnummer:

(+256) 20 4346000

Faxnummer:

Email:

kam@minbuza.nl

Website:

www.netherlandsworldwide.nl/countries/uganda

Ambassadeur:

Jeroen Verheul

Openingstijden:

Monday-Thursday 08.00-16.45
Friday 08:00-14:15

De Ambassade van Nederland in Kampala is een bilaterale missie in Uganda en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Uganda.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Kampala staat onder leiding van Jeroen Verheul - Ambassadeur van Nederland in Uganda en is bereikbaar per telefoon (+256) 20 4346000 of email kam@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Nederland in Kampala vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Uganda

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Kampala? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Uganda om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Uganda op een rijtje gezet: (Er is geen consulaat beschikbaar in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Kampala - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Kampala of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Uganda en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Uganda of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Kampala verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Uganda die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Uganda wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Kampala uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Kampala via telefoon (+256) 20 4346000 of per email kam@minbuza.nlNuttige Links