Australië Flag

De Australische Ambassade in Den Haag

Nederland Flag

Australische Diplomatieke Missie in Nederland. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Australische Ambassade in Den Haag. De ambassade is niet de enige Australische diplomatieke missie in Nederland. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Australië in Nederland.

De Australische Ambassade in Nederland
Australian Embassy in The Hague, the Netherlands Carnegielaan 4 2517 KH S-Gravenhage Netherlands

Telefoonnummer:

(+31) 70 310 8200

Faxnummer:

(+31) 70 310 8250

Email:

austemb_thehague@dfat.gov.au

Website:

www.netherlands.embassy.gov.au

Ambassadeur:

Mr Neil Allan Mules

Openingstijden:

De Ambassade van Australië in Den Haag is een bilaterale missie in Nederland en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Australische belangen in Nederland.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Australische Ambassade in Den Haag staat onder leiding van Mr Neil Allan Mules - Ambassadeur van Australië in Nederland en is bereikbaar per telefoon (+31) 70 310 8200 of email austemb_thehague@dfat.gov.au

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Australische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Australië in Den Haag vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Australische Consulaten in Nederland

Ver verwijderd van de Australische Ambassade in Den Haag? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Australische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Australische consulaat in Nederland om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Australië in Nederland op een rijtje gezet: (Er is geen consulaat beschikbaar in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Australische Ambassade in Den Haag - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Den Haag of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Australische ambassade.

Reisverzekering voor Nederland en Australië - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Australië. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Australië.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Nederland of Australië kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Australië in Den Haag verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Nederland die van plan zijn om Australië te bezoeken evenals aan Australische burgers die in Nederland wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Australische Ambassade in Den Haag uit het behandelen van aanvragen van Australische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Australische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Australische Ambassade in Den Haag via telefoon (+31) 70 310 8200 of per email austemb_thehague@dfat.gov.auNuttige Links