Kroatië Flag

De Kroatische Ambassade in Den Haag

Nederland Flag

Kroatische Diplomatieke Missie in Nederland. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Kroatische Ambassade in Den Haag. De ambassade is niet de enige Kroatische diplomatieke missie in Nederland. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Kroatië in Nederland.

De Kroatische Ambassade in Nederland
Croatian Embassy in The Hague, the Netherlands - Surinamestraat 11 - 2585 GG - S-Gravenhage - Netherlands

Telefoonnummer:

(+31) 70 362 3638

Faxnummer:

(+31) 70 392 7823

Email:

vrhhaag@mvep.hr

Website:

nl.mvp.hr

Ambassadeur:

Andrea Gustovic-Ercegovac

Openingstijden:

De Ambassade van Kroatië in Den Haag is een bilaterale missie in Nederland en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Kroatische belangen in Nederland.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Kroatische Ambassade in Den Haag staat onder leiding van Andrea Gustovic-Ercegovac - Ambassadeur van Kroatië in Nederland en is bereikbaar per telefoon (+31) 70 362 3638 of email vrhhaag@mvep.hr

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Kroatische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Kroatië in Den Haag vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Kroatische Consulaten in Nederland

Ver verwijderd van de Kroatische Ambassade in Den Haag? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Kroatische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Kroatische consulaat in Nederland om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Kroatië in Nederland op een rijtje gezet: (Er is geen consulaat beschikbaar in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Kroatische Ambassade in Den Haag - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Den Haag of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Kroatische ambassade.

Reisverzekering voor Nederland en Kroatië - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Kroatië. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Kroatië.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Nederland of Kroatië kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Kroatië in Den Haag verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Nederland die van plan zijn om Kroatië te bezoeken evenals aan Kroatische burgers die in Nederland wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Kroatische Ambassade in Den Haag uit het behandelen van aanvragen van Kroatische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Kroatische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Kroatische Ambassade in Den Haag via telefoon (+31) 70 362 3638 of per email vrhhaag@mvep.hrNuttige Links