de Verenigde Staten Flag

De Amerikaanse Ambassade in Den Haag

Nederland Flag

Amerikaanse Diplomatieke Missie in Nederland. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Amerikaanse Ambassade in Den Haag. De ambassade is niet de enige Amerikaanse diplomatieke missie in Nederland. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van de Verenigde Staten in Nederland.

De Amerikaanse Ambassade in Nederland
American Embassy in The Hague, the Netherlands Lange Voorhout 102 2514 EJ S-Gravenhage Netherlands

Telefoonnummer:

(+31) 70 310 2209

Faxnummer:

Email:

ircthehague@state.gov

Website:

netherlands.usembassy.gov

Ambassadeur:

Mr Edwin Richard Nolan Jr, Charge dAffaires a.i.

Openingstijden:

De Ambassade van de Verenigde Staten in Den Haag is een bilaterale missie in Nederland en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Amerikaanse belangen in Nederland.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Amerikaanse Ambassade in Den Haag staat onder leiding van Mr Edwin Richard Nolan Jr, Charge dAffaires a.i. van de Verenigde Staten in Nederland en is bereikbaar per telefoon (+31) 70 310 2209 of email ircthehague@state.gov

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Amerikaanse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van de Verenigde Staten in Den Haag vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Amerikaanse Consulaten in Nederland

Ver verwijderd van de Amerikaanse Ambassade in Den Haag? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Amerikaanse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Amerikaanse consulaat in Nederland om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van de Verenigde Staten in Nederland op een rijtje gezet: Amsterdam

Zoek een hotel in de buurt van de Amerikaanse Ambassade in Den Haag - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Den Haag of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Amerikaanse ambassade.

Reisverzekering voor Nederland en de Verenigde Staten - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar de Verenigde Staten. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in de Verenigde Staten.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Nederland of de Verenigde Staten kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van de Verenigde Staten in Den Haag verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Nederland die van plan zijn om de Verenigde Staten te bezoeken evenals aan Amerikaanse burgers die in Nederland wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Amerikaanse Ambassade in Den Haag uit het behandelen van aanvragen van Amerikaanse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Amerikaanse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Amerikaanse Ambassade in Den Haag via telefoon (+31) 70 310 2209 of per email ircthehague@state.govNuttige Links