Rusland Flag

De Russische Ambassade in Den Haag

Nederland Flag

Russische Diplomatieke Missie in Nederland. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Russische Ambassade in Den Haag. De ambassade is niet de enige Russische diplomatieke missie in Nederland. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Rusland in Nederland.

De Russische Ambassade in Nederland
Russian Embassy in The Hague, the Netherlands Andries Bickerweg 2 2517 JP S-Gravenhage Netherlands

Telefoonnummer:

(+31) 70 345 1300 (+31) 70 346 8888

Faxnummer:

(+31) 70 361 7960

Email:

ambrusnl@euronet.nl

Website:

www.netherlands.mid.ru

Ambassadeur:

Dr Roman Kolodkin

Openingstijden:

De Ambassade van Rusland in Den Haag is een bilaterale missie in Nederland en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Russische belangen in Nederland.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Russische Ambassade in Den Haag staat onder leiding van Dr Roman Kolodkin - Ambassadeur van Rusland in Nederland en is bereikbaar per telefoon (+31) 70 345 1300 (+31) 70 346 8888 of email ambrusnl@euronet.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Russische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Rusland in Den Haag vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Russische Consulaten in Nederland

Ver verwijderd van de Russische Ambassade in Den Haag? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Russische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Russische consulaat in Nederland om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Rusland in Nederland op een rijtje gezet: (Er is geen consulaat beschikbaar in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Russische Ambassade in Den Haag - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Den Haag of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Russische ambassade.

Reisverzekering voor Nederland en Rusland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Rusland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Rusland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Nederland of Rusland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Rusland in Den Haag verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Nederland die van plan zijn om Rusland te bezoeken evenals aan Russische burgers die in Nederland wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Russische Ambassade in Den Haag uit het behandelen van aanvragen van Russische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Russische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Russische Ambassade in Den Haag via telefoon (+31) 70 345 1300 (+31) 70 346 8888 of per email ambrusnl@euronet.nlNuttige Links