Iran Flag

De Iraanse Ambassade in Den Haag

Nederland Flag

Iraanse Diplomatieke Missie in Nederland. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Iraanse Ambassade in Den Haag. De ambassade is niet de enige Iraanse diplomatieke missie in Nederland. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Iran in Nederland.

De Iraanse Ambassade in Nederland
Iranian Embassy in The Hague, the Netherlands Duinweg 20 2585 JX S-Gravenhage Netherlands

Telefoonnummer:

(+31) 70-338 40 01

Faxnummer:

(+31) 70-350 32 24

Email:

info@iranianembassy.nl

Website:

www.iranianembassy.nl

Ambassadeur:

Mr Kazem Gharib Abadi

Openingstijden:

De Ambassade van Iran in Den Haag is een bilaterale missie in Nederland en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Iraanse belangen in Nederland.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Iraanse Ambassade in Den Haag staat onder leiding van Mr Kazem Gharib Abadi - Ambassadeur van Iran in Nederland en is bereikbaar per telefoon (+31) 70-338 40 01 of email info@iranianembassy.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Iraanse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Iran in Den Haag vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Iraanse Consulaten in Nederland

Ver verwijderd van de Iraanse Ambassade in Den Haag? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Iraanse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Iraanse consulaat in Nederland om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Iran in Nederland op een rijtje gezet: (Er is geen consulaat beschikbaar in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Iraanse Ambassade in Den Haag - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Den Haag of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Iraanse ambassade.

Reisverzekering voor Nederland en Iran - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Iran. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Iran.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Nederland of Iran kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Iran in Den Haag verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Nederland die van plan zijn om Iran te bezoeken evenals aan Iraanse burgers die in Nederland wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Iraanse Ambassade in Den Haag uit het behandelen van aanvragen van Iraanse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Iraanse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Iraanse Ambassade in Den Haag via telefoon (+31) 70-338 40 01 of per email info@iranianembassy.nlNuttige Links