Zuid Afrika Flag

De Zuid Afrikaanse Ambassade in Den Haag

Nederland Flag

Zuid Afrikaanse Diplomatieke Missie in Nederland. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Zuid Afrikaanse Ambassade in Den Haag. De ambassade is niet de enige Zuid Afrikaanse diplomatieke missie in Nederland. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Zuid Afrika in Nederland.

De Zuid Afrikaanse Ambassade in Nederland
South African Embassy in The Hague, the Netherlands - Wassenaarseweg 40 - 2596 CJ The Hague - Netherlands

Telefoonnummer:

(+31) 70 392 4501

Faxnummer:

(+31) 70 346 0669

Email:

info@zuidafrika.nl
dha.thehague@dirco.gov.za

Website:

www.zuidafrika.nl
www.southafrica.nl

Ambassadeur:

Mr Vusi Bruce Koloane

Openingstijden:

De Ambassade van Zuid Afrika in Den Haag is een bilaterale missie in Nederland en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Zuid Afrikaanse belangen in Nederland.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Zuid Afrikaanse Ambassade in Den Haag staat onder leiding van Mr Vusi Bruce Koloane - Ambassadeur van Zuid Afrika in Nederland en is bereikbaar per telefoon (+31) 70 392 4501 of email info@zuidafrika.nl
dha.thehague@dirco.gov.za

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Zuid Afrikaanse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Zuid Afrika in Den Haag vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Zuid Afrikaanse Consulaten in Nederland

Ver verwijderd van de Zuid Afrikaanse Ambassade in Den Haag? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Zuid Afrikaanse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Zuid Afrikaanse consulaat in Nederland om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Zuid Afrika in Nederland op een rijtje gezet: (Er is geen consulaat beschikbaar in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Zuid Afrikaanse Ambassade in Den Haag - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Den Haag of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Zuid Afrikaanse ambassade.

Reisverzekering voor Nederland en Zuid Afrika - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Zuid Afrika. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Zuid Afrika.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Nederland of Zuid Afrika kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Zuid Afrika in Den Haag verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Nederland die van plan zijn om Zuid Afrika te bezoeken evenals aan Zuid Afrikaanse burgers die in Nederland wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Zuid Afrikaanse Ambassade in Den Haag uit het behandelen van aanvragen van Zuid Afrikaanse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Zuid Afrikaanse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Zuid Afrikaanse Ambassade in Den Haag via telefoon (+31) 70 392 4501 of per email info@zuidafrika.nl
dha.thehague@dirco.gov.zaNuttige Links